ЗОО КЪТ

ВРЪЗКА С ЖИВОТНИТЕ

Всички знаем колко важна за нас хората е връзката ни с живата природа. Докосвайки се до нея, ние се зареждаме с положителна енергия, с нови сили и ентусиазъм, приемаме предизвикателствата, които срещаме по пътя си с по-голяма лекота и ги преодоляваме по-лесно.

Общуването с животните е изключително важна част от живота на всяко дете. То внася топлина и уют в детската душа и я изпълва с неподправена радост. Тези, които разбират наистина добре животните са децата до седемгодишна възраст.

Давайки възможност на децата да се грижат за животните, ние създаваме връзка, която няма да прекъсне дори по-късно, когато те пораснат. Възпитаните с животни деца са много по-добри, съвестни, имат по-мек характер.

Тези, които имаме домашни любимци, в една или друга степен осъзнаваме, че общуването с тях ни прави някак по-богати. С не по-малка сила това важи и за децата ни.

Общуването с животните, прави хората – хора.

Животните могат да те научат на състрадание. Ако знаеш, че някой по-слаб е зависим от теб, ти знаеш, че носиш отговорност за него – да нахраниш котето, да му дадеш вода в жегата, защото иначе ще умре.

Купичката с  вода е много важна за всяко живо същество. Дори да нямаме животно, може да поставим някъде съд с вода и ще видим, че някое птиче или куче ще се зарадва. Ще се чувстваме много по-добре, че сме направили едно малко незабележимо добро.

Грижата за животните прави децата отговорни, състрадателни и по-човечни.

 

В нашият ЗОО КЪТ, ще се грижим за кокошка с пиленца; за гълъбчета и папагалчета; за котенца;